Muhabbet Kuşu Eğitimi
Evde beslediğimiz minik dostlarımızla iletişime geçemiyor musunuz? İşte size küçük tüyolar.
Öncelikle muhabbet kuşunuzun güvenini sağlamak zorundasınız. Eğer evinizdeki yavru bir kuş ise biraz daha sabırlı olmanız gerekmektedir. 3 aydan sonra kuşlar eğitime daha açık hale gelir.
İlk adımda ani hareketler yaparak onu ürkütmeyin. Ürken kuş saldırgan olacağı için ona yaklaşırken hafif hareketler yapın. Kesinlikle size saldırma girişimlerine şiddet göstererek cevap vermeyin. Korktuğunuzu anlarsa bunun üzerine gidecektir ve sürekli sizi püskürtmek için ani gagalamalar yapacaktır.
Ona yavaş şekilde yaklaşıp kafesinden çıkartın ve rahat bırakın. kendisi uçma eğitimini tamamlaması gerekir. Zire sürekli kafeste bulunan bir kuş uçmaya kalktığında sağa sola çarpar. Evinizin içini iyice keşfetmesine izin verin. Bu alışma sürecinde kesinlikle üzerine gitmeyin. Eğer çok heyecanlı ve sabırsızsanız ona diline yatkın küçük kelimelerle seslenin örn; cicikuş,kuşcuk,babacık,çapkın diyebilirsiniz. Bu kelimelere kesinlikle tepki gösterecektir.
Bu adımın ardından artık ona salınık halde yavaş yavaş ıslıklar çalarak ve sevdiğini keşfettiğiniz kelimelerle öpücük atarak yavaş yavaş yaklaşabilirsiniz. elinizi ve kolunuzu nazik şekilde ona yaklaştırın. eğer size güveni sağlanmış ise hemen atlayacaktır. Daha öncede dediğim gibi bu süre sizin performansınıza göre uzun bir sürede olabilir.
Eğer çabalar henüz çaba vermediyse boş zamanlarınızda kafesi açık tutun kendisi özgür hissedecek sizi bir şekilde rahatsız edecektir. Sürekli konuşulan yerlerde bulundurun kafesini. Bir televizyon yanı yada radyo yanı olabilir. sürekli kelimeler duyması onun yararına olacaktır. Ve onunla devamlı insanmış gibi konuşun halini hatırını sorun ilgi gösterin içgüdüleri çok gelişmiştir sizin sevginizi ve ilginizi anlarlar.
Sürekli olarak kafesinin bulunduğu nokta yerden yüksekte olursa kuşunuz kendini daha güvende hissedecektir. Yüksek yerler onların hoşuna gider.