GenelGüncelKadınManşet

Ispanaklı Muffin Tarifi

Malzemeler

100 gr dondurulmuş ıspanak ya da bir orta boy salata kasesi taze ıspanak
75 gr beyaz peynir
100 gr rendelenmiş eski kaşar
2 domates
Deniz tuzu
250 gr un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
60 ml zeytinyağı
240 ml süt
Karabiber
1 tutam kekik

Hazırlanışı

Fırını 180 derecede ısıtın ve muffin kalıplarını yağlayın. Ispanakları kurutun ve ince ince doğrayın. Domatesleri ince ince dilimleyin ve kağıt havlunun üzerine dizin. Bir kaba un, tuz, kabartma tozu, kaşar peyniri ve kekiği koyun ve karıştırın. Bir başka kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları koyup çırpın. Üzerine diğer kaptaki katı malzemeleri koyun. En son ıspanağı da ekleyin. Tüm malzemeleri kalıplara paylaştırın. Beyaz peniri ufalayarak üzerine serpiştirin. En son domatesleri üzerlerine kapatın, bir parça kekik, karabiber, deniz tuzu serpiştirip önceden ısıttığınız fırında 25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir