GenelGüncelKadınManşetNasıl Yapılır ?

Göz Yakmayan Soğan

Soğan doğramak bazen bir işkence olabilir. Soğasız yapılan yemekler lezzetsiz olacağı için bu durumdan kaçıs olmadığını bilmemiz gerekir

Paki soğanın yakmaması için ne yapmalıyız;

Eğer yemeğimiz acele değil ise soğanın kabuklarını soyup bütün halinde su dolu bir kasede 20 dakika bekletirsek acı suyunu çıkarmış oluruz doğrarken gözlerimiz yanmaz.

Diğer bir yöntem ise soğanı doğrama aşamasında ağzımıza bir kibrit çöpü kürdan yada herhangi bir nesne alıp dişlerimizin arasında sıkıştırırsak gözlerimizi yanmakta kurtarmış oluruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir